Epuizarea la locul de munca (burnout)

Written By :

Category :

Blog

Posted On :

Share This :

Există trei tipuri principale de simptome care sunt considerate a fi semne de burnout:

Epuizare: Persoanele afectate se simt epuizate fizic și emoțional, incapabile să facă față provocărilor, obosite în mare parte a zilei și nu au suficientă energie pentru activități aparent nesolicitante. Simptomele fizice includ aspecte precum dureri de cap, dereglări ale somnului sau problemele gastro-intestinale.

Înstrăinarea față de activitățile legate de muncă: persoanele își găsesc locurile de muncă din ce în ce mai stresante și frustrante. Pot începe să fie cinici sau nemulțumiți în ceea ce privește condițiile lor de muncă și pe colegii lor. În același timp, se pot distanța din ce în ce mai mult emoțional și pot începe să se simtă amorțiți emoțional în legătură cu munca lor. Activități care le aduceau satisfacție în trecut, acum îi frustrează sau îi obosesc.

Performanță redusă: Burnout-ul afectează în principal sarcinile de zi cu zi la locul de muncă sau pe cele de de tip responsabilitate de acasă. Persoanele cu burnout capătă o atitudine negativistă în ceea ce privește sarcinile lor, încep să se confrunte cu probleme de concentrare și atenție și sunt lipsiți de lipsă de creativitate.

Cauzele posibile includ senzația de suprasolicitare permanentă cu sarcini și senzația constantă de presiune a timpului. Alte cauze pot fi conflictele/comunicarea ineficientă cu colegii, incertitudinea sarcinilor pe care le au de făcut, ajungând să îți consume enorm de multă energie pentru a putea gestiona toate acest situații tensionate sau neclare.

Un alt factor important poate fi lipsa suportului superiorilor/colegilor sau nerecunoașterea meritelor; creând senzația de efort în gol, fără să aducă satisfacția așteptată.

Angajamentul extrem de mare poate duce la neglijarea propriilor nevoi și poate fi, de asemenea, la baza epuizării profesionale. Angajații uită de propriile lor nevoie și plăceri, astfel că ajung să muncă fără să obțină satisfacție, bucurie sau resurse emoționale dintr-un alt loc și muncesc până la epuizarea energiei fizice și psihice.

Ready To Start New Project With Intrace?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.