Psihoterapie individuală

Nevoia de psihoterapie apare când întâmpinăm probleme pe care simțim că nu le putem depăși, când ne este afectat randamentul școlar/profesional, când relațiile cu ceilalți au de suferit, când trecem printr-o perioadă de separare, nu ne mai bucură nimic sau când simțim că tristețea, frica, furia sau stresul ne doboară.
Psihoterapia are ca scop să te ajute să faci anumite schimbări în viața ta, să te înțelegi, să te accepți și să înveți cum să faci față situațiilor problematice.

Dezvoltare personală copii & adolescenți

Acest proces se poate desfășura fie individual, fie în grup, alături de alți câțiva adolescenți/copii.
Ei pot, exact ca și adulții, să dezvolte simptome de anxietate sau depresie, impulsivitate, episoade de furie puternice, deficite de atenție sau dificultăți de relaționare cu semenii.
Prin procesul de dezvoltare personală ei vor putea beneficia de empatie și de un spațiu sigur în care se pot exprima, concomitent cu exerciții menite să le crească stima de sine, să îi ajute să comunice mai potrivit cu ceilalți, să-i învețe despre setarea obiectivelor și să-și exprime nevoile și emoțiile asertiv.

Psihoterapie de familie

Familia este primul mediu cu care orice om ia contact, așadar, el devine mediul din care ne formăm modelele, viziunile despre lume și despre cum ar trebuie să arate relațiile dintre oameni.

În unele cazuri, echilibrul din familie este mai dificil de păstrat, copiii apasă pe anumite „butoane” psihologice ale părinților, iar părinții nu identifică mereu care este cea mai potrivită formă de a răspunde la aceste provocări.

Psihoterapia de familie se adresează celor ce caută să-și restabilească un echilibru în familie, celor care au nevoie de suport în gestionarea dinamicii dintre membrii familiei fără supărare, frustrare, reproșuri sau mecanisme de evitare.

Evaluare Psihologică

Evaluarea psihologica se adresează adulților, adolescenților, copiilor si familiilor acestora.
Evaluarea psihologică presupune atât aplicarea unor teste psihologice cât şi interviul clinic. Scopul evaluării psihologice este de a identifica dificultățile, abaterile comportamentale, modul de formare al trăsăturilor de personalitate dar și strategiile de gestionare a problemelor și resursele personale ale fiecărei persoane.

Consiliere psihologică

Unele probleme pot fi prevenite. Cu ajutorul consilierii psihologice vom trece împreună printr-un proces de psiho-educație și suport într-o situație de criză sau probleme de mai mică profunzime.

Mai mult decât atât, consilierea poate lua diferite forme în funcție de obiectivele voastre, concentrând ședințele pe consiliere vocațională sau profesională, cât și prevenția unor dificultăți emoționale. Scopul consilierii este și acela de a preveni dezvoltarea unor dificultăți psiho-emoționale puternice sau a unor tulburări psihologice.

Simti ca treci printr-o perioada greu de gestionat?

E normal, cu totii avem motive pentru care ajungem in momente grele. Sunt aici sa te ajut sa te intelegi si sa depasesti aceasta perioada mai grea